Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze die inmiddels is ingeburgerd en geaccepteerd binnen de gezondheidszorg. Dit blijkt onder andere uit het feit dat zo goed als alle verzekeraars acupunctuur in de aanvullende verzekering hebben opgenomen.

Energiebanen

De filosofie van de Acupunctuur stelt dat ons lichaam naast haar fysieke verschijning, een netwerk van energiebanen bezit. Deze energiebanen, ook wel meridianen genoemd, dragen zorg voor ons lichaam. Anders gezegd: wanneer er een verstoring in dit netwerk van energie optreedt ontstaan er klachten.

Oorzaken

Een klacht kan verschillende oorzaken hebben! Deze is afhankelijk van de individuele energieverdeling. Om deze te diagnosticeren maakt de klassieke Acupunctuur gebruik van bepaalde methoden, zoals pols- en tongdiagnose. Op deze manier wordt niet alleen de klacht, maar het hele lichaam zowel fysiek als emotioneel behandeld. Het aanpassingsvermogen aan veranderingen in de omgeving, hetzij in klimaat, voeding of omstandigheden, zal vergroot worden. Daardoor wordt de weerstand en dus de gezondheid vergroot.

Behandeling

De behandeling bestaat uit aantal sessies met acupunctuurnaalden maar ook, daar waar nodig, het bewust maken van de huidige klachten in relatie met uw huidige voedings en leefpatroon. Tevens wordt er in deze praktijk Electro acupunctuur en Electrofysiologische diagnostiek toe. Dit laatste is het doormeten van acupunctuur punten, waarmee de fysiologische functies van het hele lichaam in kaart worden gebracht. Zowel volwassenen als kinderen kunnen hiermee behandeld worden.