Mijn naam is Jos van Vliet (1962). Ik ben sinds 1981 werkzaam in de gezondheidszorg. Na jarenlange werkervaring op intensive care afdelingen in verschillende ziekenhuizen ben ik acupuntuur gaan studeren en in 1994 een eigen praktijk gestart. Door mijn uitgebereide werkervaring in de reguliere zorg en de overtuiging dat regulier en alternatief moeten kunnen samenwerken ben ik een 5 jarige studie Mesologie begonnen en heb deze in januari 2007 afgerond.
Unieke diagnostiek met samenwerking tussen regulier en alternatief
De Mesoloog probeert een brug te slaan tussen de reguliere en alternatieve geneeskunde. Dat wil zeggen, er wordt een reguliere diagnose gesteld en, onder andere, door middel van doormetingen met moderne apparatuur wordt een complementair behandeladvies gegeven. (Homeopathie, Orthomoleculair, Fytotherapie, Chinese en/of AyurVedische kruiden, Acupunctuur, Voedingsadviezen etc.)
Als acupuncturist heb ik natuurlijk dezelfde denkwijze met betrekking tot de klachten als de mesoloog. Met acupunctuur beperk ik mij in de behandeling echter tot het zetten van acupunctuurnaalden en het geven van leef-en voedingsadviezen. Voor het stellen van de diagnose betrek ik als acupuncturist uiteraard ook de kennis uit de Mesologie.
Als persoon kijk ik van alle kanten naar de mens achter de klacht en bespreek ik ook regelmatig de psychosomatiek en de somatopsyche. Dit geeft extra bewustzijn ten aanzien van de klachten en geeft veelal ook handvaten om mogelijke herhalingen van de klacht te voorkomen.
Samenwerken aan herstel van gezondheid
Door een reguliere diagnose te stellen, dwz het benoemen van de fysiologische disfuncties, is een uitstekende communicatie met reguliere artsen en andere disciplines mogelijk. Uiteraard kan het ook zijn dat u wordt verwezen naar uw huisarts of andere specialisten. Dat is altijd mijn inzet. Het gaat er tenslotte niet om wie of wat er helpt, en of iets wetenschappelijk wel of niet verklaarbaar is, maar dat u als zorgvrager centraal staat en goed op weg geholpen wordt, door wie dan ook.
Het herstellen van uw gezondheid is, naar mijn overtuiging, niet alleen een taak van de behandelaar maar evenzo van uzelf. U bent zoekende naar herstel, de zorgverlener helpt u op weg maar die weg moet u zelf bewandelen. Dat kost tijd, doorzettingsvermogen, inzicht en soms ook discipline, maar aan het eind kunt u wel zeggen dat u beter bent geworden en niet beter bent gemaakt!